Tarvikemotti.com

Tietoa tuotteesta

Kuuma uutuus klassikoille – Teboil Silver Classic GT-S 20W-50

Huom toimitetaan ”Retro peltikannussa” – saatavilla rajoitettu erä. Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 -moottoriöljy on suunniteltu erityisesti harrasteajoneuvoille ja autourheilukäyttöön. Öljy on valmistettu korkealaatuisista mineraaliperusöljyistä ja lisäaineistus on suunniteltu perinteistä moottoritekniikkaa varten. Öljy sopii käytettäväksi myös märkäkytkimellä varustetuissa moottoripyörissä.

Haminassa valmistettavan uutuuden kehitystyössä ei ole kaivettu esille vanhoja reseptejä arkistojen kätköistä vaan lähtökohtana oli nykypäivän tieto ja osaaminen.

Sopii kaikille klassikoille

Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 sopii erilaisiin klassikkoajoneuvoihin, oli kyse sitten huolellisesti entisöity museoauto tai rajusti viritetty V8-moottori. Se sopii myös moottoripyöriin, joihin valmistaja suosittaa mineraaliöljyn käyttöä.

Öljyn vahvuudet tulevat esille myös ilmajäähdytteisissä moottoreissa, joissa lämpötilat voivat olla toisinaan korkeita. Esimerkiksi V-twin-moottoripyörä, kuten Harley-Davidson tai vanha ilmajäähdytteinen Porsche tai Volkswagen Kupla on oivallinen käyttökohde tälle öljylle. Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 on hyvä valinta myös historic- ja jokamiehenluokan kilpa-autoihin.

Tehokas kulumisenesto

Korkean kuumaviskositeetin perusöljyt sekä poikkeuksellisen voimakas kulumisenestolisäaineistus antavat suojan kuumana käyville ja korkeaviritteisille moottoreille. Tavallista paksumman perusöljypohjan ansiosta öljy sietää hyvin polttoainelaimentumaa, joka voi olla haasteena erityisesti korkeaviritteisissä moottoreissa.

Tehokas kulumista estävä lisäaineistus suojaa erittäin hyvin myös moottoripyörien vaihteistojen liikkuvia osia. Öljyn lisäaineistusta suunniteltaessa on muistettu myös moottoripyörien märkäkytkimen sujuva toiminta sekä kestoikä ja se ylittää JASO MA -suorituskykyvaatimukset.

Suojaa säilytyksen aikana

Vanhemmissa moottoreissa polttoaine syötetään yleensä kaasuttimella ja sytytys säädetään mekaanisesti. Nykymoottoreihin verrattuna epätarkempi palamisprosessin hallinta synnyttää myös enemmän palojäämiä, jonka vuoksi lisäaineistuksessa otettiin huomioon myös tehokkaampi palojäämien neutralointikyky.

Ikääntyneiden moottoreiden kiusallisena ja yleisenä ongelmana ovat öljyvuodot. Tämän vuoksi öljyyn lisättiin erityinen tiivisteitä elvyttävä lisäaineistus, joka pitää tiivisteet pidempään hyväkuntoisena. Myös paksu perusöljy osaltaan vähentää vuotoja. Öljyllä on erinomainen korroosionestokyky, jonka myötä moottori saa suojaa talvisäilytyksen aikana.

Kehitetty asiakkaiden toiveesta

Tämän moottoriöljyn kehitystyö lähti liikkeelle asiakaskysynnän perusteella. Jo aikaisemmin Teboilin valikoimaan on kuulunut useita moottoriöljyjä, jotka sopivat myös vanhempiin autoihin. Halusimme kuitenkin vastata asiakkaiden toiveisiin ja tehdä erityisesti klassikoille räätälöidyn tuotteen. Tuotteen kehitystyön taustalla on vahvan käytännön kosketus vanhempaan autotekniikkaan, lähes kaikilta Teboilin voiteluaineyksikön työntekijöiltä löytyy harrasteajoneuvokalustoa.

Öljy eroaa monin tavoin uusille moottoreille tarkoitetuista öljyistä. Uusissa autoissa suuntaus on kohti juoksevampia polttoainetta säästäviä öljyjä ja modernimpia lisäaineita. Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 -öljyn perustana on laadukkaat tavallista paksummat mineraaliperusöljyt. Sen lisäksi annosteltiin tuhti määrä perinteisiä lisäaineita, jotka suojaavat moottoria tehokkaasti kulumista ja korroosiota vastaan. Mausteeksi lisättiin vielä tiivisteitä elvyttävä lisäaineistus. Näillä eväillä Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 tarjoaa ylivertaiset ominaisuudet harrasteajoneuvokalustoon.

Suorituskyky

API SH, SG/CF; JASO MA

Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 4L ”Retro peltikannussa”

Kategoria

27,50