ngk sytytystulpat

NGK Sytytystulpat

NGK sytytystulpat viritettyihin ja vakiomoottoreihin.

  • Pelkkä “B” koodin alussa tarkoittaa 21mm kantaa, “BC” taas 16mm kantaa, eli yleisesti moniventtiilimoottorit, joissa tulppa ahtaassa kolossa syvällä.
  • Jos seuraavaksi on “P” se tarkoittaa ulkonevaa eristettä – mahdollisesti hieman nakutusherkempi.
  • Jos seuraavaksi pn “R” se tarkoittaa häiriönpoistajaa, eli yleensä kilon vastusta, Jos johdoissa ei ole kovin paljon vastusta, eli esim 300 ohmia, on syytä käyttää “R” tulppia, ettei synny ruiskupurkkiin mitään resettejä.
  • Numero koodin keskellä ilmolitta lämpöarvon, pienempi lukema kylmempi, isompi kuumempi: 6 voi käyttää katuautoissa, joissa ei kovin kauan mennä lappu lattiassa, toimii heti kylmälläkin moottorilla – 7 varma valinta virimoottoriin, riittää useimmin jos ei mennä aivan äärirajoilla – 8 pitempään kaasu pohjassa mentäessä voi tätäkin harkita, aika kuuma tulppa – 9 löytyy yleensä moottorikelkoista ja -pyöristä.
  • “ES” normaali pikäjengainen tulppa, “ECS” piikkikärkinen pitkäjengainen ja “HS” taasen lyhytjengainen (esim kuplavolkkarissa).

Pikkukantainen BCPR7ES ja isokantainen B7ES havaittu toimivimmiksi omissa turboautoissa, jos männät kuitenki sulaa, kannattaa katsoa peiliin, sieltä löytyy yleensä syyllinen, soppaa pitää tulla riittävästi ja oikeaan aikaan, eikä kannata ikinä ostaa testaamattomia käytettyjä ruiskusuuttimia.