MB Diesel kytkimen vahvistaminen

Siinä vaiheessa, kun on pumppuun vaihdettu isompaa elementtiä tahi tehty muunlaista viilausta alkuperäiseen, tulee eteen usein tilanne, että kytkin ei pidä.

Heti alkuun voidaan todeta, että halpaa konstia väännön kesyttämiseksi ei ole. Jos halutaan käyttää hyväksi havaittua SRE 765 asetelmaa, vaatii se kaverikseen käytännössä billet vauhtipyörän.
Jos alunperin ns “kova” pyörä, sitä voi toki sorvata 765 asetelmalle sopivaksi, mutta jäljelle jäävä rimpula ei ole kovin turvallinen.
Vielä pahempi tilanne on jos autossa on alunperin kaksoimassapyörä, tällöin sorvauksen jälkeen isoin osa vauhtipyörästä löytyy lastukaukalosta.

Billet pyörä ei käy CDI mootoreihin. Se ei myöskään käy suoraan sähköpumpun kaveriksi, koska siinä ei ole triggeröintiä, kuten alkuperäisessä.
Billet pyörä on tarkoitettu pitkälle kytkinakselille, jos sinulla on lyhyt tai keskimittainen, joudut sorvaamaan jatkoholkin, jolla akseli keskittyy silmälaakeriin.

Billet pyörä on shimmattu massalevylle, eli, jos käytät sintterilevyä, pitää asetelman kiinnityspinnasta sorvata 2mm pois oikean asennuspänningin saamiseksi.

Billet pyörässä ei ole hammaskehää, se otetaan vanhasta, asennuksen jälkeen porataan asetelman kiinnitysreiät läpi asti ja kierteytetään, koska ne osuvat osittain hammaskehälle.

Kun tälläät kytkintä paikoilleen kannattaa tarkistaa että paineasetelman ja painelaakerin väliin jää mahdollisimman pieni rako 1-2mm, että kytkimen liikevara riittää irrottamaan.
Tämä on mahdollista mitata mittaamalla etäisyys moottorin vaihteistonpuoleisesta kiinnityspinnasta paineasetelman käpäliin, kun kytkin on pultattuna lopullisesti paikoilleen.
Tätä lukemaa verrataan vaihteiston kiinnityspinnasta painelaakerin naamapintaan.
Rakoa toki pitää olla hieman, ettei laakeri hiihdä mukana ja rikkoudu nopeasti.