Tarvikemotti.com

MB diesel kytkimen vahvistaminen

Eikö kytkin enää pidä? Tämä ongelma ilmenee usein auton alkuperäisen kokoonpanon muuttelussa, kuten esim. ahtopainetta nostettaessa ja pumpun elementtiä suurennettaessa.

Väännön kesyttämiseen ei löydy kovin halpaa ratkaisua. Voimme kuitenkin suositella tähän SRE 765 asetelmaa ja Billet vauhtipyörää. Alkuperäisen ”kovan” pyörän voi sorvata sopivaksi tälle asetelmalle, mutta jäljelle jäävä pala ei ole kovin turvallinen. Kaksoismassapyörä on tähän ratkaisuun vielä huonompi, sillä suurin osa pyörästä löytyy lopulta lastukaukalosta.

Billet pyörä ei käy CDI moottoreihin. Se ei myöskään sovi sähköpumpulle, koska siinä ei ole alkuperäisen tapaista triggeröintiä. Pyörä on tarkoitettu pitkälle kytkinakselille, joten mikäli omistat lyhyen tai edes keskimittaisen, joudut sorvaamaan sille jatkoholkin, jolla akseli keskittyy silmälaakeriin.

Vauhtipyörämmme sisältää 3kpl shimmilevyjä. Massalevyä käytettäessä nämät tulevat vauhtipyörän ja asetelman väliin. Sintterilevyn kanssa niitä ei tarvita. Billetissä ei ole hammaskehäää, joten se täytyy ottaa vanhasta. Asennuksen jälkeen asetelman kiinnitysreiät porataan läpi asti ja kierteytetään, sillä ne osuvat osittain hammaskehälle.

Kytkintä paikoilleen aseteltaessa suosittelemme tarkistamaan, että paineasetelman ja painelaakerin väliin jää mahdollisimman pieni rako (1-2mm), jotta kytkimen liikevara riittää irroitukseen. Välin mittaaminen onnistuu mittaamalla etäisyyden moottorin vaihteiston puoleisesta kiinnityspinnasta paineasetelman käpäliin, kun kytkin on pultattu paikoilleen. Lukemaa verrataan vaihteiston kiinnityspinnasta painelaakerin naamapintaan. Tulee kuitenkin muistaa, että pieni väli tarvitaan, ettei laakeri lähde mukaan ja rikkoudu nopeasti.